info@digitalawareness.nl
mobiel:  06 12 863 638

Laurens Veltman


"Ik ben psycholoog en ervaringsdeskundige"

"Ik wil mensen bewuster maken van hun digitale gedrag"

"Mijn hele leven draaide om gamen en alles leed eronder"

"Ik doorbrak het patroon en kreeg zelf controle"

"Ik help mensen de baas worden over hun digitale wereld"

Laurens Veltman

Ik ben Laurens Veltman, 36 jaar, afgestudeerd psycholoog en ervaringsdeskundige in gameverslaving. Daarnaast beschik ik over een bachelorgraad in technische bedrijfskunde. Ik ben Digital Awareness gestart om mensen bewuster te maken van hun digitale gedrag en ze te helpen zich er niet in te verliezen.

Van m’n 15e tot m’n 18e draaide mijn leven om gamen. Alles leed eronder: ik zakte op 6VWO, had onenigheid met m’n ouders, sportte niet meer en ging nauwelijks met anderen om. Terugkijkend zie ik dat dit onbewust een vlucht was voor de vragen waar ik tegenaan liep en de onrust die ik toen voelde. Het bracht me in een schijnwereld waarin ik vond wat ik in de ‘echte wereld’ miste: zelfvertrouwen, aanzien, begrip. Ik zie nu hoe eenzaam het was om te vluchten, maar tegelijkertijd er niet uit te kunnen. Omdat ik er niet uit wilde, maar ook omdat er weinig mensen waren die me écht begrepen en me konden bereiken.

Van mijn 20e tot mijn 23e verloor ik me opnieuw, ditmaal in (online) poker. Ik was hierin zeer succesvol en door mijn ervaringen vanuit het gamen had ik hier meer grip op, maar alsnog was er veel hetzelfde.
 
Ondanks dat het geld perfect was, doorbrak ik het patroon en stopte ik met poker. Ik ben psychologie gaan studeren en heb tijdens mijn studie, twee jaar coachingservaring opgedaan bij IVT. In 2013 startte ik mijn praktijk Inner Experience, waarin ik mensen begeleid om te ontdekken wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Daarnaast heb ik vanaf 2014 twee jaar als docent communicatie & gedrag gewerkt op de Universiteit Twente (Technische Geneeskunde), waar ik studenten heb begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling. Begin 2016 heb ik mijn baan opgezegd, om voor mijn persoonlijke ontwikkeling te gaan reizen in Zuidoost-Azië.

Teruggekomen uit Azië heb ik gevoeld dat het naast Inner Experience ook tijd is om mijn ervaringsdeskundigheid te koppelen aan mijn professie als psycholoog. Vanuit mijn eigen kijk wil ik mensen de baas laten worden over hun digitale wereld. Als geen ander ken ik de strijd tussen ‘eigenlijk willen stoppen’ en ‘genieten en door willen gaan’ en ik breng nu op anderen over hoe ook zij hierin zelf een keuze kunnen maken. Mijn eigen ervaringen helpen me hierbij. Het maakt dat ik mensen begrijp in hun digitale gedrag en vooral voor jongeren geloof ik erin dat dit het voornaamste is dat ze zoeken.
logowit.png
© 2021 Digital Awareness  |   06 12 863 638   |   info@digitalawareness.nl
Digital Awareness is onderdeel van Inner Experience | Algemene Voorwaarden | Disclaimer  | Privacybeleid | Cookiebeleid
Deze site maakt gebruik van cookies